זוכרים שהתלבטנו אם לקנות את הטלוויזיה הגדולה והמשוכללת יותר שעמדה בצד ימין של החנות, או את הטלוויזיה הפשוטה משמאל? חושבים שקבלנו החלטה רציונאלית? חושבים שאף אחד לא תמרן אותנו לקבל החלטה כזו או אחרת? לחוקרים יש חדשות בשבילכם…
תורת קבלת ההחלטות וכלכלה התנהגותית הם תחומי מחקר חדשים יחסית בכלכלה, פסיכולוגיה קוגניטיבית, מדע המדינה, מנהל עסקים, תורת המשחקים ועוד, החוקרים את דרך קבלת ההחלטות שלנו בכל תחומי החיים. המחקרים מראים שאיננו מתנהגים כאמור בתורת הכלכלה הקלאסית, מה שאמור להסביר כשלים רבים של התיאוריה הכלכלית.
בהרצאות נעסוק בהשפעת הרגש וההיגיון על קבלת החלטות, נסביר איך האינטואיציות שלנו גורמת לנו לקבל החלטות שגויות, את הקושי של המוח האנושי להתגבר על כשלים חשיבתיים מובנים ואיך נוכל לשפר את טכניקת קבלת ההחלטות שלנו.
בין החוקרים הבולטים בעולם, שעל מחקריהם נדבר בהרצאה, נמצאים הישראלים כהנמן – ממייסדי תחום הכלכלה ההתנהגותית וזוכה פרס נובל לכלכלה בשנת 2002 על תרומתו לתחום, אריאלי – מחבר רב המכר "לא רציונאלי ולא במקרה" והאמריקאי גילברט, שספרו להיתקל באושר עוסק בהשפעת קבלת ההחלטות על ההגשמה העצמית והשאיפה לאושר.