הרצאה המבוססת על רב המכר להיתקל באושר של פרופסור דניאל גילברט, העוסק בהשפעת חיזוי עתידנו על קבלת ההחלטות שלנו. נסביר מדוע אנו מתקשים לנבא את תחושותינו כלפי אירועים משמחים או מעציבים ואיך כל זה משפיע על דרכינו לקבלת החלטות שמטרתן הגשמה עצמית ואושר.
גילברט מראה שהדרך שלנו לקבוע את עתידינו, ובכך להשיג את האושר הנחפץ, מלאה בכשלים ובהטיות שמוחנו המתוחכם יוצר מבלי שנבחין בכך. כתוצאה מכך, מבהיר גילברט, אולי לא נצליח להגיע למחוז חפצינו, לא בגלל שלא נצליח להגיע אל העתיד המבוקש, אלא משום שעתיד זה לא בהכרח ייסב לנו את אותן הרגשות להן ציפינו.
מדוע מטופלים זוכרים הליכים רפואיים ארוכים ככואבים יותר מאלה הקצרים? מדוע איננו יכולים לזכור שיר אחד תוך כדי הקשבה לשיר אחר; ומדוע התור בסופרמרקט מאט תמיד ברגע שאנחנו מצטרפים אליו?
בספר מתאר דניאל גילברט, פסיכולוג בעל-שם מאוניברסיטת הרווארד, את שיגיונות הדמיון ותעתועי ראיית הנולד שגורמים לכולנו לטעות בחיזוי עתידנו ובהערכת שביעות הרצון שלנו.
בעזרת תיאורים בהירים ומלאי חיים של המחקרים העדכניים ביותר בפסיכולוגיה, מדעי המוח הקוגניטיביים, פילוסופיה וכלכלה התנהגותית, חושף גילברט את התגליות המדעיות על אודות היכולת האנושית הייחודית לדמיין את העתיד, ועל מידת היכולת שלנו לחזות עד כמה הוא ימצא חן בעינינו כשנגיע אליו. גילברט כותב בסגנון קריא, רהוט ומרענן, שופע תובנות נוקבות ומסביר מדוע אנו יודעים מעט כל כך על נבכי לבם ונפשם של האנשים שנהיה בקרוב.
דניאל גילברט, פרופסור במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת הרווארד, זכה בפרסים רבים על הוראה ומחקר, ביניהם פרס על 'תרומת ביכורים יוצאת דופן למדע הפסיכולוגיה' מטעם אגודת הפסיכולוגים האמריקנית.
ההרצאה מתאימה לכל סוג של קהל, אורכת כשעה וחצי, מועברת תוך שיתוף הקהל בצורה קלילה ומבדרת, וכוללת שקפים, סרטונים ודוגמאות מחיי היום יום.
עמי חמצני
amiham@gmail.com
054-6622817